1. Ты хочешь пойти с нами на экскурсию?
ответ: Да, я хочу пойти с вами на экскурсию.
2. По какой дороге мы пойдем?
ответ: В обход по тропинке.
3. Вы нам покажете безопасную дорогу?
ответ: Да, я вам покажу безопасную дорогу.
4. Тебе нужна туристическая схема маршрута?
ответ: Да мне нужна схема маршрута.
5. Здесь есть турбаза?
ответ: Здесь есть турбазы.
6. А где она находится?
ответ: Недалеко отсюда.
7. Как добраться до неё?
ответ: До неё можно добраться пешком.
8. Где здесь можно переночевать?
ответ: На турбазе.
Латын әрпіне көшу – қазақ тілін дамыту мен жаңғыртудағы ішкі қажеттілік. ҚР Тұңғыш Президенті, Елбасы Нұрсұлтан Назарбаев өзінің «Болашаққа бағдар: рухани жаңғыру» атты бағдарламалық мақаласында латын әліпбиіне көшудің маңыздылығы жөнінде: «Біріншіден, қазақ тілін біртіндеп латын әліпбиіне көшіру жұмыстарын бастауымыз керек. Біз бұл мәселеге неғұрлым дәйектілік қажеттігін терең түсініп, байыппен қарап келеміз және оған кірісуге Тәуелсіздік алғаннан бері мұқият дайындалдық», - деген болатын. Бұл мәселені жан-жақты талқылау мақсатында Алматы технологиялық университетінде «Латын әліпбиіне көшу – қазақ тілінің жаңа белесі» тақырыбы бойынша дөңгелек үстел жиыны өтті.
Қолданылған материалдарға міндетті түрде www.egemen.kz сайтына гиперсілтеме берілуі тиіс / Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на egemen.kz: https://egemen.kz/article/187738-latyn-alipbiine-koshu-%E2%80%93-qazaq-tilininh-dganha-belesi
© egemen.kz