maksi0071
15.02.2023 19:08

Белсенді сөздік
ТҮЙСЕНБІ СЕЙСЕНБІ СОРСЕНБІ
БЕЙСЕНБІ
CYMA
СЕНБІ
КЕКСЕНБІ
4​

Нажмите на рекламу ниже и сразу увидите ответ
Популярные вопросы:
Ответ:
kornoliya
12.05.2022 18:29
1)Толағай батыр
2) Анасы-Айсұлу, Əкесі-Саржан
3) Тауды Толағай көтеріп келді. Себебі Толағай және халық тұрған жерде жауын көп болмады. Адамдар сусыз өмір сүре алмады және өсіріп келе жатқан жемістері қурай бастады және малдар қырыла бастады.
4) Халық жауын болмаған үшін, ал тау
Толағай таудың астында қалып қалды, халықта және Толағайдың анасы жылайды. Шыдай алмаған таудың да көзінең бұлақ ағады.
5) Толағай- батыр, ержүрек. Халқы үшін Тауды алып келді. Ал өзі таудың астында қалып қойды. Сол себепті сол тауды "Толағай" деп қойды
0,0(0 оценок)
Ответ:
Ismailll
21.01.2021 03:23
1. Ыңғайлас салаластың ішіндегі қайталанбай келетін жалғаулықты атаңыз.
Ответ: C) Сондықтан.
Обоснование ответа: Жалғаулық "үнемдеу қосыңдардың кімдерге әкелуі" деген мағынасы менен пайдаланылатын бір сөз. Сондықтан, үштен артық жалғаулықты атаймыз.

2. Баяндауыштары тұлғалас, мағыналас болатын салаластың түрін көрсетіңіз.
Ответ: C) Түсіндірмелі.
Обоснование ответа: Салаластың мағынасын түсіндіру, сүзгілі салалас аталатын салалас.

3. Құрмалас сөйлемді табыңыз.
Ответ: A) Ол асып та, тасып та сөйлейді.
Обоснование ответа: Құрмалас сөйлем, өзінің қанағаттандыру әрекетінде сонымен бірге көрсететін салалас.

4. Салалас құрмалас сөйлемнің неше түрге бөлінетінін көрсетіңіз.
Ответ: D) 5.
Обоснование ответа: Бугін біртінше ара салалас сөйлемінше, салалас сөйлемде 5 құрамынан тұрады.

5. Салалас құрмалас сөйлемді табыңыз.
Ответ: C) Ұлық болсаң, кішік бол.
Обоснование ответа: Ұлықты ойлары қымбат, дарынды және маңызды салалас сөйлем.

6. Бірақ, дегенмен жалғаулықтары арқылы жасалатын салалас түрін көрсетіңіз.
Ответ: В) Қарсылықты салалас.
Обоснование ответа: Қарсылықты біреумен бір-біріне шақыру жолымен жасалатын салалас.

7. Қарсылықты салалас жасауға болатын қатарды көрсетіңіз.
Ответ: D) Жау шегінді. Бауыржан оны білген жоқ.
Обоснование ответа: Жау шегінді, біреумен бір-бірімен қарым-қатынастың жауапкершілігінсіз, ал бірінше-жасыл басқара алмаңда шотаға тексерген шегіне байланыстыр.

8. Баяндауыштары тиянақты, өзара тең дәрежеде байланысатын құрмаластың түрін белгілеңіз.
Ответ: C) Шартты бағыныңқы сабақтас.
Обоснование ответа: Шартты бағыныңқы сабақтас, өзі біреумен бір-бірімен науақтану, таңдау әрекеттері мен басқа шарттар байланысты болатын құрмаласты білдіреді.

9. Ыңғайлас салаласты табыңыз.
Ответ: A) Олар күзде босамайды, бірақ көктемде қолдары бос.
Обоснование ответа: Ыңғайлас, оның күздегі демалыс болмағанын, бірақ көктемдегі демалыс болатынын айтады.

10. Ыңғайластық жалғаулықты табыңыз.
Ответ: E) Сол сияқты балалар өте көп.
Обоснование ответа: Ыңғайластық жалғаулық, еріктікке, салаластың ең тудығына достардың әрекеттеріне, әкесінің пайдасына, досының мерекесіне байланысты сөйлемдерді айтады.
0,0(0 оценок)
Полный доступ
Позволит учиться лучше и быстрее. Неограниченный доступ к базе и ответам от экспертов и ai-bota Оформи подписку
logo
Начни делиться знаниями
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси ai-бота