vkuke
26.05.2021 00:08

БЖБ БИОЛОГИЯ 8СЫНЫП 1ТОҚСАН ЖАУАПТАР

Нажмите на рекламу ниже и сразу увидите ответ
Популярные вопросы:
Ответ:
tanyalaim20061
13.01.2023 00:02

Симбіоз є будь-якою формою взаємодії між організмами різних видів, зокрема:

Мутуалізм - співіснування різних видів, за якого вони отримують взаємну користь і в природі не існують один без одного, тобто їхній взаємозв’язок є облігатним

Паразитизм - форма симбіозу організмів різних видів, з яких один (паразит) використовує іншого (хазяїна) як середовище мешкання та джерело живлення, покладаючи на нього (частково або повністю) регуляцію відносин з навколишнім середовищем. Для того, щоб використовувати хазяїна, паразитові не потрібно його вбивати (іноді хазяїн гине, але це не є необхідною умовою його використання).

Хижацтво - форма симбіозу видів, за якої організми одного виду (хижаки) живляться організмами іншого виду (жертвою), вступаючи в безпосередній контакт.

Коменсалізм – форма симбіозу, за якої організми одного виду (коменсали) отримують користь від організмів іншого виду, не зашкодивши йому, але й не приносячи користі.

Аменсалізм – форму взаємозв’язків між організмами різних видів, за якої один вид пригнічує життєдіяльність іншого, але при цьому не зазнає впливу у відповідь. Наприклад, світлолюбні трав’янисті види, що ростуть під деревами, зазнають пригнічення в результаті затінення, натомість для самого дерева сусідство може бути нейтральним.

Різновид симбіозу — ендосимбіоз, коли один з партнерів живе усередині клітини іншого.

Наука про симбіоз називається симбіологія.

0,0(0 оценок)
Ответ:
satova1
21.05.2020 21:54

1. Функцией покрова тела НЕ является:

ответ: г) обеспечение процесса размножения;

2. Хитиновый покров членистоногих:

ответ: а) выполняет функцию наружного скелета;

3. Движение всех позвоночных животных, имеющих внутренний скелет, происходит с

ответ: а) мышц;

4. Дыхание с легких впервые появляется у:

ответ: б) земноводных;

5. В покровах позвоночных животных отсутствует:

ответ: г) хитин;

6. Беспозвоночные животные не имеют:

ответ: б) внутреннего скелета;

7. Обмен веществ происходит:

ответ: в) у всех живых организмов;

8. Хордовые животные не имеют:

ответ: а) внешнего скелета;

9. Впервые кровеносная система появляется у:

ответ: в) кольчатых червей;

10. Внутреннее оплодотворение характерно для:

ответ: а) рыб, пресмыкающихся;

11. Лёгкие как орган дыхания появляется в связи с:

ответ: б) наземной средой обитания;

12. Особенностью пищеварительной системы млекопитающих является:

ответ: б) дифференциация зубов;

13. У птиц и млекопитающих кровь не смешивается благодаря:

ответ: б) появлению сплошной перегородки в сердце;

14. Для питания животные организмы:

ответ: а) используют готовые органические вещества.

0,0(0 оценок)
Полный доступ
Позволит учиться лучше и быстрее. Неограниченный доступ к базе и ответам от экспертов и ai-bota Оформи подписку
logo
Начни делиться знаниями
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси ai-бота